praca w sieci fast food

Praca w sieci fast food

Posted by

Jak wiemy oprócz restauracji i barów różnego rodzaju na rynku znajdują się jeszcze restauracje sieci fast food. O ile normalne restauracje specjalizują się zazwyczaj w daniach np. kuchni włoskiej czy francuskiej czy też w domowych obiadach, restauracje fast food słyną z tego, że za niewielkie pieniądze możemy otrzymać posiłek, który jest podany w szybkim tempie. Posiłek możemy zjeść na miejscu lub na wynos czy też zamówić z dostawą.

Na naszym rynku rozróżniamy trzy wiodące marki sieci restauracji fast food. Są to marki rozpoznawalne na całym świecie i w każdym kraju, każda z tych marek posiada kilkaset lub więcej swoich restauracji. Jedna z restauracji specjalizuje się potrawami z wołowiny typu burgery, następna sprzedaje dania z mięsa kurcząt a ostatnia specjalizuje się w wyrobie pizzy. Wszystkie trzy restauracje są bardzo popularne i codziennie odwiedza je duża liczba gości.

Restauracje wciąż rekrutują pracowników a ich system kariery poprzez wewnętrzne awanse, sprawia że praca w takiej restauracji cieszy się dużą popularnością. Ostatnio jedna z takich restauracji rekrutowała pracowników do swojej placówki w miejscowości Żagań w województwie lubuskim. Praca w Żaganiu była dostępna dla osób uczących się i studentów. Nie potrzebowali oni doświadczenia w zawodzie, ponieważ pracownicy restauracji przechodzili szkolenia z zakresu obsługi maszyn i klientów w miejscu pracy.  Co ważne, każdy z szeregowych pracowników, pracujących na początku na obsłudze sali, miał szanse na awans. Niektórzy z nich w krótkim czasie mogli awansować na stanowisko kierownicze i podwoić lub nawet potroić swoje początkowe zarobki.

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *